Najlepšie filmy

Filmové spoločnosti každý rok stihnú vyprodukovať desiatky až stovky filmov. Niektoré sú kvalitné, niektoré menej kvalitné a ostatné vyslovene odpad. Preto sme sa pokúsili zostaviť rebríček filmov, ktoré by ste si určite mali pozrieť vy aj vaši priatelia. Ide o výber najlepších filmov rôznych žánrov za posledné roky.
západ slunce
Pri zostavovaní rebríčku sme brali ohľad na rôzne hodnotenia a štatistiky ale predovšetkým na náš vlastný dojem. V kinách si za posledné ruky na svoje prišli fanúšikovia sci-fi, fantasy, drám aj komédií ako z tvorby domácej tak aj zahraničnej. Niektoré najlepšie filmy budú iste rezonovať divákmi ešte veľmi dlhú dobu. Takže tu je náš rebríček.
 

  • The Arrival – Prvý kontakt

Ide o tému príchodu mimozemšťanov na Zem. Tento krát však táto mnohokrát točená téma bola podaná inak, nečakajte žiadny krvák ani horrorové scény. Tento film režiséra D. Villeneuvea je predovšetkým psychologickou sci-fi drámou, ktorá nesie so sebou nádherné poučenie a posolstvo. Ide o metaforu momentálneho diania vo svete, respektíve vysvetlenie diania formou sci-fi. Film hovorí o obavách z cudzincov ktoré sú nám známe, o strachu z niečoho nového, o neschopnosti spolupracovať v záujme kolektívneho dobra. Avšak v skutočnosti, na rozdiel od tohto filmu bol náš strach z cudzincov mimoriadne oprávnený a opodstatnený. Tento film by však ľuďom mal podať plnohodnotnú lekciu. Vo filme si zahrala napríklad Amy Adams, ktorá sa práve vďaka tomuto filmu dostala na prvé priečky mnohých rebríčkov.
nahrávání mobilem 

  • La La Land

Ide o nový americký muzikál, ktorý zaplnil sedadlá v kinách. Zožal množstvo ovácií a hovorí sa o ňom dokonca ako o novom kandidátovi na Oscara. A teda dá sa povedať že skutočne oprávnene a rozhodne by tento článok bez tohto filmu nebol kompletný. Mladý režisér D. Chazelle prostredníctvom tohto muzikálu vzdáva vzácnu poctu muzikálom zo starších rokov a je filmom aký sa dnes tak často nevidí. Bohužiaľ dnes sa už také filmy nevyrábajú a je to obrovská škoda. Z tohto filmu sa na vás nalepí lásku k jazzu.
ov roka. A zaslúžene!